Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Din specificitatea țării – formațiuni carstice


Că cele mai căutate pensiuni sau complexe hoteliere sunt cele din munți este un adevăr cu care cei de la șes au mult de furcă. Dincolo de acest ”război”, însă, vă propunem să ne oprim câteva momente la unul dintre acele lucruri care fac ca România să aibă o ofertă turistică aparte – peșterile.

Există o mulțime de turiști care străbat România de la un capăt la altul, sau vin și din alte țări, pentru că avem un relief carstic interesant. Sigur, cum peșterile sunt și ele de mai multe feluri, tot așa vor fi și turiștii care le caută. Cei care își doresc o peșteră amenajată, unde să poată să intre și să iasă fără avarii majore pentru costumație, vor fi turiștii ce și-ar dori și pachete turistice o idee mai sofisticate precum și o cazare mai confortabilă.

Cei care caută aventura, care nu vor găsi o problema în a face un târâș într-o ”gaură de șoarece” și care vor coborî pe coardă într-un aven se vor mulțumi, în mod cert, și cu ceva mai simplu. Cu toate acestea, simplu nu înseamnă mai puțin plăcut.

Este util ca, dacă aveți o pensiune prin apropierea unei peșteri, să știți dacă există descoperiri ce s-au făcut acolo, de genul urmelor de locuire, oase de animale din trecut, unelte sau oase de oameni preistorici. Cum acestea sunt mai rare, poate vă veți mulțumi cu detalii despre formațiuni. Va fi absolut necesar să știți să faceți diferența între o stalactită și o stalagmită sau coloană, între o peșteră activă și una pasivă. Nu sunt lucruri sofisticate – cu puțină bunăvoință le veți reține repede de la cineva care se pricepe.

Din momentul în care înțelegeți puțin mai mult care sunt traseele ce se pot face în peșterile de lângă dumneavoastră, cine sunt cei care vin de regulă la ele (speologi atestați, studenți, familii cu copii), veți putea să vă adaptați oferta în funcție de grupurile țintă. Aici includem și amenajarea camerelor (număr de paturi, confort) precum și mesele oferite sau felul în care se realizează reclama dumeavoastră pe net.

O bună pagină de internet ar fi util să cuprindă și câteva poze ale acestor frumuseți naturale, lângă care v-ați dezvoltat afacerea. Chiar dacă acestea sunt realizate de cei pe care îi găzduiți (nu uitați să treceți sursa – este foarte important).

În timp veți descoperi mai multe lucruri cu care îi puteți ajuta pe cei care apelează la serviciile dumneavoastră – surse de lumină, hartă sau informații despre anumite schimbări de pe traseu, datorate momentelor specific din an – sunt informații care vor fi apreciate de oaspeții dumneavoastră și care îi vor face cu siguranță să nu vă ocolească la o nouă trecere prin zona dumneavoastră.

CONTACT

ASOCIAŢIA NOUL VAL

B-dul Ferdinand Nr. 32 A, Judeţul Constanţa


Preşedinte Asociaţia Noul Val: Piecu Cristian

Manager Proiect: Carmen Elena COCA

Număr de telefon: 0341.486.170

Număr de fax: 0341.486.170

E-mail: [email protected]

Program cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Parteneriat:

ASOCIATIA NOUL VAL - Beneficiar

ASOCIATIA "O SANSA PENTRU FIECARE" IASI - Partener 1
ASOCIATIA "EUROPEAN SUPPORT FOR EDUCATION" SLATINA jud.OLT- Partener 2