Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Profilul profesional al agentului de turism


Când ne planificăm o vacanță în țară sau în străinătate, la mare sau la munte ne confruntăm cu o multitudine de întrebări. Ce cazare să alegem? Alegem avionul, autocarul, trenul sau mașina personală ca modalitate de deplasare? Când să plecăm în sezon sau în extrasezon? Există o persoană care este în măsură să ne răspundă la aceste întrebări și să ne ajute în planificarea unei călătorii cât mai reușite, iar acesta este agentul de turism.

În alegerea unui pachet turistic este nevoie de o persoană care să întâmpine clientul, care să îi cunoască motivația și exigențele pentru ca oferta realizată să se apropie cât mai mult de dorința clientului. Pe lângă faptul că agentul de turism trebuie să fie un bun comunicator și negociator pentru a furniza soluția cea mai bună, el trebuie de asemenea să fie un creator de servicii. Dacă pentru unii dintre noi la prima vedere poate părea simplu în spatele unei facturi se ascunde multă muncă (cercetare oferte și clasificarea lor, contractarea serviciilor de transport, conceperea programelor, întocmirea documentelor necesare turistului).

Așadar, agentul de turism deține mai multe atribuții:

 

Activitatea sa nu este repetitivă iar provocările sunt întâlnite în fiecare zi pentru că fiecare zi oferă posibilitatea de a face ceva nou, călătorii noi, oameni noi și de ce nu vise noi. Satisfacția cea mai mare a ghidului este atunci când primește mulțumiri din partea turistului pentru vacanța oferită, dar mai ales când persoana revine pentru un alt pachet sau recomandă agenția altor persoane interesate de un pachet turistic.
 

CONTACT

ASOCIAŢIA NOUL VAL

B-dul Ferdinand Nr. 32 A, Judeţul Constanţa


Preşedinte Asociaţia Noul Val: Piecu Cristian

Manager Proiect: Carmen Elena COCA

Număr de telefon: 0341.486.170

Număr de fax: 0341.486.170

E-mail: [email protected]

Program cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Parteneriat:

ASOCIATIA NOUL VAL - Beneficiar

ASOCIATIA "O SANSA PENTRU FIECARE" IASI - Partener 1
ASOCIATIA "EUROPEAN SUPPORT FOR EDUCATION" SLATINA jud.OLT- Partener 2