Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Profilul profesional al bucătarului


Pentru un bucătar priceput satisfacerea exigențelor celor mai pretențioși clienți nu ar trebui să fie o problemă. Meseria de bucătar implică multe provocări care nu trebuie neglijate începând de la pregătirea meniurilor până la anumite responsabilități financiare. Solicitantă din punct de vedere fizic și mental, cunoașterea tehnicii de pregătire, atingerea standardelor în fiecare zi, implicarea creativității în ceea ce pregătește, gestionarea unui buget, deținerea calității de lider sunt alte calități pe care un bucătar trebuie să le dețină.

Printre competențele acestuia se numără:

 

Chiar dacă este important ca un bucătar să fie specializat pe un anumit tip de gastronomie, este nevoie să aibă cât mai multe cunoștințe despre alte tipuri de preparate, venite din bucătariile altor popoare sau a mai multor stiluri diferite de a găti. Pe lângă faptul că preparatele trebuie să fie gustoase, acestea trebuie să arate și bine iar aici intervine creativitatea bucătarului deosebit de importantă pentru felul în care se va prezenta mâncarea.

Indiferent de nivelul atins de un bucătar, acesta trebuie să fie intr-un proces permanent de învățare, să fie apt să lucreze sub presiune fiind nevoiți să găsească rapid soluții și să le aplice în cazul unor reclamații sau în cazul în care apar comenzi suplimentare.

Ca orice meserie și cea de bucătar are anumite responsabilități printre care amintim:

 

Pentru a face o meserie din arta gătitului este necesar ca orice bucătar să se înscrie la cursuri de calificare, care să îl ajute să își crească nivelul calificării și să fie văzut cu alți ochi în fața clientului atunci când în cv-ul său pe lângă experiența pe care o deține, dovedește că are și o bază teoretica dovedită prin specializări și training-uri.
 

CONTACT

ASOCIAŢIA NOUL VAL

B-dul Ferdinand Nr. 32 A, Judeţul Constanţa


Preşedinte Asociaţia Noul Val: Piecu Cristian

Manager Proiect: Carmen Elena COCA

Număr de telefon: 0341.486.170

Număr de fax: 0341.486.170

E-mail: [email protected]

Program cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Parteneriat:

ASOCIATIA NOUL VAL - Beneficiar

ASOCIATIA "O SANSA PENTRU FIECARE" IASI - Partener 1
ASOCIATIA "EUROPEAN SUPPORT FOR EDUCATION" SLATINA jud.OLT- Partener 2