Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Promovarea unui produs turistic


Apariția unui nou produs turistic pe piață presupune cunoașterea și respectarea mai multor etape pentru a se ajunge la atragerea și satisfacerea nevoilor clienților. Pentru a determina nevoile clienților acestea trebuie analizate și interpretate, iar reconsiderarea modului de gândire punând în centrul activității satisfacerea nevoilor clienților poate conduce la obținerea succesului.

Promovarea este o componentă foarte importantă a marketingului, deținerea unui produs fără promovarea acestuia se dovedește a fi inutilă. Fie că alegem să facem promovarea online sau offline un lucru este cert, pentru a avea succes trebuie să asigurăm interactivitatea cu potențialii și cu actualii clienți.

Există mai multe strategii de creștere care vizează abordarea de noi piețe, de reducere a costurilor. Prin atragerea de noi clienți în special în extrasezon este acordată o atenție sporită persoanelor care fac parte din categoria consumatorilor potențiali de servicii turistice. De exemplu, apariția unor programe special destinate categoriei de persoane cu venituri modeste sau populației de vârsta a III a poate reprezenta practica unei strategii nediferențiate. Această practică nu este recomandată, este mult mai necesar recurgerea la o strategie diferențiată pe segmente distincte de turiști neținându-se cont de perioada de călătorie.

Ca în orice domeniu și în turism sunt urmărite mai multe obiective prin promovare și anume:

 

Chiar dacă în România fondurile destinate promovării sunt departe de a putea fi comparate cu cele ale țărilor UE, cu toate acestea promovarea turistică se realizează în special în presa scrisă sau prin materiale promoționale tipărite.

CONTACT

ASOCIAŢIA NOUL VAL

B-dul Ferdinand Nr. 32 A, Judeţul Constanţa


Preşedinte Asociaţia Noul Val: Piecu Cristian

Manager Proiect: Carmen Elena COCA

Număr de telefon: 0341.486.170

Număr de fax: 0341.486.170

E-mail: [email protected]

Program cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Parteneriat:

ASOCIATIA NOUL VAL - Beneficiar

ASOCIATIA "O SANSA PENTRU FIECARE" IASI - Partener 1
ASOCIATIA "EUROPEAN SUPPORT FOR EDUCATION" SLATINA jud.OLT- Partener 2